marți, 9 februarie 2010

one more shot

În ţara în care singurul mod în care putem să decidem pentru viitorul celor care ne conduc şi implicit al nostru (votul) este echivalent cu mai puţin de un cartuş de ţigări sau 2 sticle de wisky, sunt oameni care spun că totul se mişcă din rău în mai rau; oare de ce?
Suntem o ţară plină de naţionalişti şi de patrioţi care respectă şi apără cu ardoare valorile ţării, dar în acelaşi timp se uită cu invidie mai la Vest sau mai peste ocean şi se gandesc:"de ce nu sunt si eu francez...etc.". Ne apreciem atât de mult ţara încât cea mai mare parte din tineri s-au gândit cel puţin o dată mai în glumă sau mai în serios să emigreze. Nu suntem mulţumiţi de curăţenia de pe străzi, nu suntem mulţumiţi de funcţionarii publici că ne tratează cu scârbă, nu suntem mulţumiţi de drumurile proaste. Dar eu mă întreb dacă nu cumva vreunul din noi a aruncat un gunoi pe strada vreodată (eu recunosc că am aruncat), dacă nu cumva avem un prieten, rudă sau măcar cunoştiinţă care lucrează ca funcţionar sau care lucrează la o firmă care face sau repară drumuri? Răspunsul este "da" de cele mai multe ori. Deci în concluzie aceşti oameni sunt printre noi, traiesc alături de noi sau chiar suntem acei oameni. Ei nu sunt niste oameni imaginari care fac rau ţării. Şi totuşi cand spunem că românii sunt mizerabili pentru că aruncă gunoaie pe strada ş.a.m.d. nicodată nu ne includem şi pe noi. Deci suntem cetăţeni ai ţării ne comportăm ca atare, dar când apare o problemă noi cu siguranţă nu avem treabă cu ea şi trebuie să o blamăm. Nu zic că trebuie să fim perfecţi doar să ne asumăm greşelile şi să încetăm să mai fim cetăţeni "schizofrenici".

2 comentarii:

  1. hai mai ca mie imi place in tara asta...
    cat despre mizerie... hai sa fim seriosi, in toata lumea se arunca pe jos doar ca se ami si strange... cat despre Bucuresti nu mai e in halul in care era acum cativa ani cu mizeria, iar despre drumurile inzapezite/inundatii toata lumea da de belele cand ninge in continuu... ce erau sa faca... dar intr-adevar puteau si ei frumos sa vina sa ia malderele de zapada sa le duca in afara orasului cum se face in orice tara civilizata... sau pe autostrada sa aiba niste parazapezi... hai seara buna

    RăspundețiȘtergere
  2. i like your way of writing:) nice style
    cat despre cele spuse de tine in acest articol as putea spune ca eu m am gandit si incep sa ma gandesc din ce in ce mai mult la a pleca sa studiez si de ce nu poate sa mi incep o noua viata acolo. nu cred ca daca de maine s ar face in bucuresti s ar face curatenie, iar noi cetatenii acestui oras ne am pune mai multe semne de intrebare asupra comportamentului nostru - pe care sa incercam a le remedia, m ar face sa mi schimb parerea despre plecarea mea. romania nu mai este o tara in care se mai poate duce o viata linistita, BANUL ne a schimbat pe toti , de la primul om din stat pana la ultimul, nu zic ca in alte tari nu este asa, dar sa ajungi la faculate sa ti se vorbeasca numai despre salarii si cate poti face dupa cu banii pe care u ii vei castiga doar ca sa te faca sa i stai la curs ..eu una cred k s a intrecut orice masura. nu suntem in masura sa rezolvam, inca, problemele tarii noastre si nu pentru ca nu avem capacitatiile necesare ci pentru ca nu ne este permis de so- called seniorii din orice activitate.
    cu toate acestea, eu as avea o propunere pentru Romania: refresh:)

    RăspundețiȘtergere