miercuri, 17 martie 2010

In cautarea fericirii

In tara in care "cautarea fericirii" nu este considerat unul dintre drepturile inalienabile, se doreste o revizuire a constitutiei prin care clasa politica actuala doreste sa scape de blocajele constitutionale.
Ca de obicei intr-o democratie partidele au opinii diferite fata de felul in care si-ar dori sa arate republica noastra. Cei mai de "dreapta" doresc o republica parlamentara cu puteri sporite ale parlamentului si un "presedinte marioneta", cei care pasesc de la stanga la dreapta in functie de anotimp isi doresc puteri sporite pentru "Cezar" al lor, iar forta de "stanga" are mici dificultati in a decide ce vrea. Noul lor lider V.P. este putin cam nehotarat din acest punct de vedere si isi schimba viziunea in functie de ce ii dicteaza tata Iliescu sau matusa Nastase.
In tot acest timp romanii se confrunta in fiecare zi cu un "stat de drept" care figureaza doar pe hartie cu aceasta denumire. Din pacate de prea multe ori romanii nici nu concep sa dea in judecata statul, pt ca stiu ca oricum nu au sanse. Intr-o tara in care puterea judecatoreasca(ce ar trebui sa fie cea mai importanta in stat) intra in greva, iar judecatorii iau decizii in functie de directivele politice.
In opinia mea cel mai important drept pe care un om il poate avea este egalitatea in fata legii, ori la noi sunt mici probleme in respectarea acestui drept, sau egalitatea inclina in functie de cat de multe hartii cu oameni importanti pe ele au cei care se afiseaza in fata judecatorului.
Astfel nu vad cum modificarea articolelor din constitutie pe care le doresc partidele ar putea sa ajute cetatenii tarii sa "caute fericirea", din pacate acest drept in alte tari, pe plaiurile mioritice a devenit doar o utopie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu